Thuiskok

Sashimi van koningsvis

Koningsvis is beter bekend als hamachi, sinds een aantal jaar staat die regelmatig op de kaart in de betere restaurants. Ik lees in het boek dat die nu ook in Nederland gekweekt wordt. Heerlijke vis, maar hij is niet overal verkrijgbaar, dus u kunt er uw visboer naar vragen. Estée Strooker raadt aan om voor het snijden van de vis op YouTube naar een tutorial van een Japanse sushimeester te kijken. In plaats van Oost-Indische kers kunt u ook waterkers of een andere kers gebruiken.

Snijd de vis in plakjes van een halve centimeter met een lichte kanteling in het mes, zodat je de plakjes iets schuin kunt snijden. Bewaar de vis afgedekt in de koelkast tot het moment van serveren. Rasp de bloedsinaasappels. Snijd de resterende witte schil van een bloedsinaasappel en snijd de partjes tussen de witte vliesjes uit. Houd de partjes apart. Pers de andere bloedsinaasappel uit en voeg het sap in een bakje toe aan de rasp. Meng dit met de hazelnootolie en lichte sojasaus. Verdeel de plakjes koningsvis over platte borden, verdeel de partjes bloedsinaasappel erover samen met de takjes Oost-Indische kers met bloemen. Bestrooi de plakjes koningsvis met wat grofgemalen zout en gemalen peper. Besprenkel met de sojavinaigrette.