Te lage rapportage RIVM-cijfers door storing

Door een technische storing zijn er woensdagmiddag minder positieve tests bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geregistreerd dan er daadwerkelijk zijn vastgesteld. Volgens een RIVM-woordvoerder komt de te lage rapportage door een storing bij de landelijke koepel GGD-GHOR, die de meldingen en teststraten-data niet volledig heeft doorgegeven aan het RIVM.

Het onvolledige cijfer omvat 2.155 positieve testen, een vergelijkbaar aantal met de dagen ervoor. De landelijke gezondheidsdienst geeft het aantal positieve tests door aan het RIVM, die het te lage aantal van vandaag morgen zal corrigeren. Dan zal het dagcijfer dus hoger uitvallen dan er daadwerkelijk is vastgesteld. De oorzaak is niet bekend; de GGD heeft nog niet gereageerd op het voorval.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen gedaald