Steven Berghuis doet aangifte van bedreigingen na transfer

Voetbal De 29-jarige aanvaller stapte vorige maand over van Feyenoord naar Ajax en sindsdien is hij op verschillende manieren bedreigd, soms met de dood.
Steven Berghuis eind juli tijdens een training van zijn nieuwe club Ajax.
Steven Berghuis eind juli tijdens een training van zijn nieuwe club Ajax. Foto Gerrit van Keulen/ANP

Voetballer Steven Berghuis heeft aangifte gedaan tegen tientallen mensen die hem ernstig zouden hebben bedreigd vanwege zijn transfer van Feyenoord naar Ajax. Dat laat zijn zaakwaarnemer Guido Albers woensdag weten na berichtgeving door De Telegraaf.

De 29-jarige aanvaller tekende vorige maand een vierjarig contract bij Ajax en sindsdien zijn hij en zijn familie op verschillende plekken en manieren bedreigd, veelal online en soms met de dood. „Het was grensoverschrijdend. Ik hoop dat deze aangifte anderen afschrikt”, zegt Albers. „Dat een bedreiging op sociale media staat, wil niet zeggen dat het niets betekent.”

Lees ook: Feyenoord moet zijn beste speler voor een schijntje laten gaan

Online ging onder meer een afbeelding van een spandoek rond met daarop de namen van Berghuis, Polletje en Peter R. de Vries. Polletje, een bijnaam van de beruchte hooligan van Ajax Martin van de Pol, en De Vries, bekend Ajax-supporter, werden eerder dit jaar allebei doodgeschoten. Voor hun namen stond een vinkje, voor de naam van Berghuis niet. Op een muur in de Rotterdamse wijk Crooswijk werd Berghuis in concentratiekampkleding afgebeeld.