Hoofddorper teruggevonden in Delft na ‘vergisontvoering’

Vergisontvoering Een man die vorige week werd ontvoerd in Cruquius, was volgens de politie mogelijk niet het eigenlijke doelwit. Hij was meerdere dagen spoorloos.
De politie in de zoektocht naar de 56-jarige man uit Hoofddorp.
De politie in de zoektocht naar de 56-jarige man uit Hoofddorp. Foto ANP / Hollandse Hoogte / AS Media

De vermiste 56-jarige man uit Hoofddorp is in de nacht van dinsdag op woensdag teruggevonden in een woonwijk in Delft. Dat meldt de politie woensdagochtend. De man werd vorige week donderdagavond ontvoerd. Volgens de politie hadden de ontvoerders zich mogelijk vergist en de verkeerde persoon meegenomen.

De ontvoerders hebben de man mishandeld en uit de auto gezet, laat de politie weten. De Hoofddorper werd aangetroffen in de Assendelftstraat in Delft. De politie heeft hem naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling en daarna is hij herenigd met zijn familie. Wat er precies met hem is gebeurd, is nog niet duidelijk. De woordvoerder kon verder niets toelichten aan NRC.

De 56-jarige man werd donderdagavond in het Noord-Hollandse dorp Cruquius ontvoerd door mensen in een rode Mercedesbus. Deze auto werd zondag teruggevonden in Gouda. Zes verdachten werden afgelopen week al gearresteerd, maar het bleef onduidelijk waar de 56-jarige man was gebleven. Er was geen aanwijzing dat de man deel uitmaakt van het criminele circuit. Het Openbaar Ministerie had een bedrag van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in de zaak.

De zes verdachten die vastzitten moeten op 18 augustus voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen.