Recensie

Recensie Podcast

Een meeslepende zoektocht naar Ghislaine Maxwell

Introducing: Hunting Ghislaine with John Sweeney
Deze podcast luister je ook in onze app

Toen mijn collega Titia Ketelaar vertelde dat ze deze serie over de rechterhand van Jeffrey Epstein heeft gebinged, vroeg ik of ze jullie wil overhalen om te luisteren. Titia:

„In november begint de rechtszaak tegen Ghislaine Maxwell, de rechterhand van kindermisbruiker Jeffrey Epstein. Wie is ze eigenlijk? Dochter van een gevallen mediamagnaat, socialite, bevriend met prinsen, acteurs en politici. Was ze ook Epsteins pooier en zocht ze jonge meisjes voor hem uit? Zij ontkent die beschuldiging.

De Britse onderzoeksjournalist John Sweeney maakte een razend boeiende podcast, waarin hij alle laagjes van Maxwell afpelt. Zijn zoektocht naar wat deze vrouw drijft is zo meeslepend, dat het niet uitmaakt dat het antwoord pas tijdens het proces zal moeten blijken.