Recensie

Recensie Podcast

De openingsscene van Wild Life intrigeert meteen…

De ondergrondse dierenhandel is een van de meest lucratieve illegale industrieën ter wereld.

In de hoek van een vrachtwagen ligt een schubdier, opgekruld, bang. Op de parkeerplaats van een winkelcentrum in Pretoria (Zuid-Afrika) toont de verkoper het dier aan een potentiële koper.

Dan komt de politie in actie. Vier mannen worden gearresteerd, drie van hen krijgen vijf jaar gevangenisstraf. Deze openingsscène van Wild Crimes, van het Natural History Museum, intrigeerde me meteen.

De ondergrondse handel in wilde dieren is volgens deskundigen van het museum een van de meest lucratieve illegale industrieën ter wereld. „Schubdieren zijn waarschijnlijk ’s werelds meest verhandelde zoogdier”, hoor je in de podcast. Ik wist dit niet, en leerde nog veel meer in die eerste aflevering. Volgende afleveringen gaan over kameleons, reptielensmokkel, de handel in paling en ivoor. Ik wil hier alles van weten.

Wild Crimes, 10 afleveringen van een half uur, National History Museum London.