Van Rouwendaal zwemt naar zilver,Bol haalt brons op 400 meter horden

Medailles

Zwemster Sharon van Rouwendaal heeft woensdag op de Olympische Spelen zilver gewonnen op de 10 kilometer door het open water en atlete Femke Bol maakte het Nederlandse succes in Tokio met brons op de 400 horden nog wat groter.

Van Rouwendaal, de olympisch kampioene van Rio in 2016, moest haar titel afstaan aan Ana Marcela Cunha uit Brazilië. Ze tikte na zeven rondes zwemmen door de baai in Tokio als tweede aan. Het brons ging naar de Australische Kareena Lee.

Van Rouwendaal kon goed leven met zilver. „Als favoriet voelde ik alles bij mij liggen. Ik had het niet beter kunnen doen. Het was een hele goede race”, zei de Nederlandse tegen de NOS.

Hordenloopster Bol zette haar snelle opmars naar de wereldtop in de atletiek door met een bronzen medaille. De 21-jarige atlete moest in de finale in het Olympisch Stadion alleen buigen voor de Amerikaansen Sydney McLaughlin en Dalilah Muhammad. McLaughlin liep naar het goud in een wereldrecord van 51,46, Muhammad veroverde het zilver in 51,58. Bol noteerde een Europees record van 52,03.

Bol keek tevreden terug op haar prestatie. „Het is zo gek. Je kijkt zo lang uit naar dit moment en opeens is het gedaan. Dat is juist supermooi, echt heel gaaf”, reageerde ze tegenover de pers.

Olympische Spelen pagina E9-E11