Drie doden, tientallen gewonden bij treinongeluk Tsjechië

Spoorwegen Bij de plaats Milavce, in de buurt van de Duitse grens, botsten twee passagierstreinen frontaal op elkaar. Een van de treinen zou door een rood sein zijn gereden.
Archiefbeeld van een treinongeluk in Tsjechië. Het spoornetwerk in het land staat op sommige plekken bekend als verouderd.
Archiefbeeld van een treinongeluk in Tsjechië. Het spoornetwerk in het land staat op sommige plekken bekend als verouderd. Foto Miroslav Chaloupka/CTK

Bij een treinongeluk in het westen van Tsjechië zijn woensdagochtend drie doden gevallen, meldt de Tsjechische politie. Daarbij raakten volgens de publieke nieuwszender CT24 48 mensen gewond. Vier van hen zijn er ernstig aan toe, zes anderen moeten in het ziekenhuis aan hun verwondingen worden behandeld.

Twee passagierstreinen botsten even na 08.00 uur frontaal op elkaar bij de plaats Milavce, ten zuidwesten van de stad Pilsen en in de buurt van de Duitse grens. Een van de treinen, die een internationale hogesnelheidsdienst tussen Praag en München uitvoerde, is volgens minister van Transport Karel Havlícek door een rood sein gereden.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt naar de plaats van het ongeluk. Een nabijgelegen ziekenhuis heeft alle operaties afgezegd en bedden vrijgemaakt om de gewonden op te kunnen vangen.

Vorige zomer gebeurden er op het Tsjechische spoor al meerdere ernstige ongelukken. Begin juli botsten in de buurt van de plaats Karlsbad twee passagierstreinen, waarbij twee doden vielen. Een week later ging het mis in Cesky Brod, ten westen van Praag: een passagierstrein reed bovenop een stilstaande goederentrein. De machinist van de passagierstrein overleefde dat niet.

Beelden van de plek van het ongeluk: