Toename in het aantal positieve coronatesten

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn tussen dinsdag en woensdag 2.836 nieuwe positieve coronatesten gemeld. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het instituut. Het is het hoogste aantal van de afgelopen vier dagen, zo werden tussen maandag en dinsdag 2.230 positieve tests gemeld. De dagelijkse cijfers kunnen wat schommelen, maar de gemiddelden laten de afgelopen weken een dalende lijn zien.

Het aantal sterfgevallen ten gevolge van het coronavirus steeg ook. In het afgelopen etmaal registreerde het RIVM zeven mensen die aan het virus overleden. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen in de afgelopen 24 uur overleden, deze informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Dinsdag kwamen drie coronagerelateerde sterfgevallen aan het licht.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Voor het eerst in drie weken daling coronapatiënten in ziekenhuizen