Thuiskok

Mosselen

Mosselen leerde ik pas op latere leeftijd waarderen en nu hou ik er erg van. Dit recept is vol van smaak en ook wel lekker zomers. Laat de gefermenteerde zwarte bonen 10 minuten in 120 ml warm water weken, giet af door een zeef en zet apart. Gooi eventuele kapotte mosselen en exemplaren die niet sluiten als je erop tikt weg. Verhit een wok op middelhoog vuur, tot hij begint te roken. Voeg de olie toe, laat door de wok walsen, voeg de ui en de knoflook toe en kook 1 minuut. Voeg de groene paprika toe, bak 1 minuut, voeg de zwarte bonen, het zout, de peper, de suiker en de sojasaus toe en roer goed door. Meng de mosselen met 4 eetlepels water erdoor en plaats een deksel op de pan om de stoom in de pan te houden (gebruik een grote koekenpan als je geen wok met deksel hebt). Schud na 2 minuten de pan met het deksel erop en laat nog 2 minuten garen. Haal dan het deksel van de pan en roer alles goed door elkaar. De mosselen moeten nu open (gooi dichte schelpen weg) en met de zwartebonensaus omhuld zijn. Haal de pan van het vuur en serveer.