Schoonspringster Van Duijn op toren naar halve finale Spelen

Celine van Duijn tijdens haar sprong van de toren.
Celine van Duijn tijdens haar sprong van de toren. Foto Molly Darlington/Reuters

Schoonspringster Celine van Duijn heeft de halve finale bereikt op de 10-metertoren. De 28-jarige Amersfoortse had in de voorronde aan 306,80 punten ruim voldoende om zich te plaatsen. Van de dertig schoonspringsters in de voorronde gingen er achttien door naar de halve finale van donderdag (03.00 uur Nederlandse tijd). De beste twaalf daarin strijden later op de dag om de medailles.

Van Duijn stond na haar eerste van vijf sprongen met een score van 54,60 punten op de 22e plaats, maar werkte zich omhoog in het klassement met scores van 60,90, 67,20, 58,50 en 65,50. Na de laatste sprong volgde aan de badrand een omhelzing met coach Edwin Jongejans.