Nederlandse hockeysters in finale tegen Argentinië

De Nederlandse hockeyvrouwen spelen vrijdag in de finale tegen Argentinië. De Argentijnen versloegen woensdagmiddag India, de grote verrassing van het hockeytoernooi, met 2-1. Eerder op de dag was Nederland al met 5-1 te sterk voor Groot-Brittannië.

India kwam tegen Argentinië in de tweede minuut nog wel via een door Gurjit Kaur benutte strafcorner op voorsprong. Voor rust incasseerde de formatie van de Nederlandse bondscoach Sjoerd Marijne de gelijkmaker van Maria Barrionuevo, waarna diezelfde Barrionuevo zes minuten in de tweede helft het winnende doelpunt scoorde.

Nederland speelt vrijdag om 12.00 uur de finale. India mag zich nog wel opmaken voor de strijd om het brons.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Brons voor springruiter Maikel van der Vleuten met Beauville Z