Medaillespiegel: Nederland dicht bij medaillerecord

Met twee nieuwe medailles komt het medaillerecord snel dichterbij voor de Nederlandse olympische ploeg. Dankzij de zilveren plak van Sharon van Rouwendaal op de 10 kilometer zwemmen in open water en de bronzen medaille voor Femke Bol op de 400 meter horden staat Nederland nu op 22 medailles. Dat zijn er drie minder dan het recordaantal van 25, behaald tijdens de Spelen in Sydney (2000).

Nederland was tot nu toe goed voor zes gouden, acht zilveren en acht bronzen medailles. China staat stijf aan kop in het medailleklassement vanwege het aantal gouden medailles, terwijl de Verenigde Staten tot nu toe het meeste eremetaal in de wacht sleepte.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Sifan Hassan overtuigend door naar finale op 1.500 meter