Podcast

Vandaag
4 aug 2021
wo - 4 augustus 2021
Vandaag
4 aug 2021
wo - 4 augustus 2021
Louis Doedel #3: Waar is het medisch dossier?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Louis Doedel #3: Waar is het medisch dossier?

Toen vakbondsleider, journalist en activist Louis Doedel eind jaren zeventig werd gevonden in de toenmalige psychiatrische inrichting Wolffenbuttel in Suriname, was hij 'een plant geworden'. Doedel had 43 jaar opgesloten gezeten en vrijwel iedereen dacht dat hij dood was. 

Correspondent Nina Jurna is een achternicht van Louis Doedel. In deze driedelige zomerserie gaat ze op zoek naar het echte verhaal over haar oudoom. Was zijn opsluiting wel terecht? Was hij wel geestesziek toen hij werd opgenomen? En wat was de rol van Nederland bij zijn opsluiting?

Het lied over Louis Doedel is geschreven en gecomponeerd door Jerry Themen

Met dank aan: Iddo Havinga, Hans Buddingh’, Ellen Brautigam, Wubby Luyendijk en Jan Meeus. 

Presentatie:
Nina Jurna
Productie:
Henk Ruigrok van der Werven en Felicia Alberding
Montage:
Bas van Win