Klaver en De Witte niet door naar finale 400 meter

De Nederlandse atletes Lieke Klaver en Lisanne de Witte hebben zich in Tokio niet geplaatst voor de finale van de 400 meter. De 22-jarige Klaver eindigde in haar heat van de halve finales als zesde in 51,37. De Witte kwam in haar heat niet verder dan de de achtste plaats.

Klaver liep dezelfde tijd als in de series en bleef opnieuw boven haar persoonlijke record van 50,98. De Witte kwam na 52,09 seconden over de streep en bleef daardoor ver verwijderd van kwalificatie.

Klaver kwam in Tokio ook al uit in de estafetteploeg op de 4×400 gemengd, die in de finale als vierde eindigde. Ze maakt, net als De Witte, ook deel uit van het estafetteteam voor de 4×400 vrouwen, dat donderdag de series loopt.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Sifan Hassan overtuigend door naar finale op 1.500 meter