Hoogland en Lavreysen in zelfde snelste tijd door kwalificatie

Jeffrey Hoogland rijdt naar 9.215, een olympisch record. Even later rijdt Harrie Lavreysen dezelfde tijd.
Jeffrey Hoogland rijdt naar 9.215, een olympisch record. Even later rijdt Harrie Lavreysen dezelfde tijd. Foto Odd Andersen/AFP

Baanwielrenners Jeffrey Hoogland en Harrie Lavreysen hebben in de kwalificatie van het sprinttoernooi beide de snelste tijd neergezet. Achter elkaar klokten ze 9.215 seconden op de 200 meter met zogeheten vliegende start, maar Hoogland werd als eerste gerangschikt.

In de eerste ronde, die om 9.35 uur van start gaat, staan Hoogland en Lavreysen tegenover de Nieuw-Zeelander Ethan Mitchell en de Maleisiër Mohd Azizulhasni Awang. Hoogland en Lavreysen pakten dinsdag al samen met Matthijs Büchli en Roy van den Berg goud op de teamsprint.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Femke Bol wint brons op 400 horden in nieuw Europees record