Handbalsters lijden pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk

De Nederlandse verdediging kan Estelle Nze Minko niet van scoren houden.
De Nederlandse verdediging kan Estelle Nze Minko niet van scoren houden. Foto Susana Vera/Reuters

De Nederlandse handbalvrouwen zijn in de kwartfinale uitgeschakeld door Frankrijk. In het Yoyogistadion werd het 32-22 voor de Fransen, die vijf jaar geleden tijdens de Spelen in Rio de Janeiro Nederland ook al uitschakelden. Toen was de halve finale het eindstation voor Oranje.

Nederland gaf al vroeg in de wedstrijd een grote voorsprong weg. Frankrijk sloeg een gat van maar liefst tien punten: 14-4. Oranje knokte zich terug naar 16-11, maar voor rust wist Frankrijk nog drie keer te scoren: 19-11. Het uitvallen van sterspeelster Loïs Abbingh met een blessure kwam daar nog eens bij.

In de tweede helft speelde Frankrijk de wedstrijd vakkundig uit, wat resulteerde in de pijnlijke nederlaag met een puntenverschil van tien. In de halve finale spelen de Fransen vrijdag tegen Zweden, dat met 39-30 won van Zuid-Korea. De andere halve finale zal gaan tussen Noorwegen en de ploeg van het Russische Olympisch Comité.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Handbalsters lijden pijnlijke nederlaag tegen Frankrijk