Golfster Van Dam bij Spelen in achterhoede na eerste ronde

Anne van Dam in actie op de baan van de Kasumigaseki Country Club.
Anne van Dam in actie op de baan van de Kasumigaseki Country Club. Foto Toby Melville/Reuters

Golfster Anne van Dam heeft bij de start van het olympisch toernooi voor vrouwen niet voor een verrassing kunnen zorgen. De 25-jarige Nederlandse ging in Tokio rond in 74 slagen, drie boven het baangemiddelde. Van Dam, de eerste Nederlandse vrouw die bij de Spelen meedoet aan het golftoernooi, staat daarmee in de achterhoede.

Van Dam, die vier bogeys en één birdie noteerde, draait tot nu toe geen goed seizoen. Op de jaarranglijst van de vrouwengolfbond LPGA neemt ze de 123e positie in en op de wereldranglijst is ze weggezakt naar plaats 155. Bij haar laatste toernooi voor de start van de Spelen, twee weken terug bij de Amundi Evian Championship in Frankrijk, eindigde ze onderin.

Lees ook: Anne van Dam is telkens weer op zoek naar dat goede gevoel Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Femke Bol wint brons op 400 horden in nieuw Europees record