In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de maand

De fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
Een golfbaan in Palm Springs, in de Amerikaanse staat Californië, ligt te midden van een woestijnlandschap. De staat kampt vaker met hete en droge zomers, maar dit jaar is er een van extremen. Door een combinatie van weinig regenval en hittegolven kent de hele Amerikaanse westkust een tekort aan water en dreigt het de droogste zomer sinds 1977 te worden.
Foto Aude Guerrucci/Reuters
Journalisten en aanhangers van de Haïtiaanse president Jovenel Moïse verzamelen zich bij een herdenkingsmonument voor de leider. Moïse werd op 7 juli in zijn privéwoning vermoord. De Haïtiaanse autoriteiten hebben zeker 29 verdachten op het oog voor de moord. Daarvan werden 21 personen al aangehouden, onder wie het vermeende brein achter de aanslag.
Foto Matias Delacroix / AP
Een student van de Bethel Baptist High School in Nigeria wordt herenigd met haar familie, nadat ze met nog 119 anderen werd ontvoerd voor losgeld. De ontvoerders lieten 29 van de 120 ontvoerde studenten vrij. Ze zaten 59 dagen in ballingschap.
Foto AP
Kinderen staan onder een boom op de plek waar een nieuw vluchtelingenkamp moet komen, nabij de plaats Dabat in Ethiopië. In het kamp zullen vluchtelingen uit Tigray opgevangen worden. De Ethiopische deelstaat, die grenst aan buurland Eritrea, wordt sinds november vorig jaar door oorlog verscheurd.
Foto Eduardo Soteras / AFP
Een familie loopt door een veld waar vlaggen en lampjes markeren waar stoffelijk overschotten werden gevonden in de Canadese plaats Saskatchewan. De vondst van 751 graven bij een voormalige kostschool voor inheemse kinderen schokte het land - het was de tweede dergelijke vondst in enkele weken tijd. Dergelijke scholen werden gebruikt om kinderen van de oorspronkelijke bevolking van Canada bij hun ouders weg te halen en op die manier te assimileren in de maatschappij. Deze maand werden opnieuw ruim 180 graven gevonden bij een andere kostschool.
Foto Geoff Robins/AFP
Sinds eind mei zijn honderden ongedocumenteerden in Brussel in hongerstaking in de hoop verblijfspapieren af te dwingen. Ze verblijven in de Begijnhofkerk en op twee universiteitscampussen in de stad. Deze anonieme Marokkaanse man heeft zijn lippen dichtgenaaid als onderdeel van het protest.
Foto Francisco Seco/AP
Albanese moslims wonen op het Skanderbegplein in hoofdstad Tirana een gebed bij voor Eid al-Adha, het islamitische Offerfeest.
Foto Gent Shkullaku / AFP
Er komen rookwolken uit het wrak van een militair vliegtuig, dat neerstortte in het zuiden van de Filipijnen. De piloten van de C-130 Hercules van de Filipijnse luchtmacht zouden tijdens het inzetten van de landing de landingsbaan hebben gemist. Zeker 45 mensen zijn om het leven gekomen.
Foto AFP
De westkust van de VS en Canada kampen al weken met extreme hitte, droogte en bosbranden. Brandweerlieden nabij de plaats Doyle in de staat Californië proberen lokale bosbranden te blussen.
Foto Noah Berger / AP
Naast het westen van Duitsland en het zuiden van Nederland, kreeg ook het oosten van België te kampen met zware overstromingen en grote schade. Hulpdiensten zoeken naar slachtoffers en overlevenden in het Waalse Pepinster.
Foto Chris Keulen
Een luchtfoto van een lagune in de Patagonische provincie Chubut, Argentinië. Het water kleurt roze door de chemische stof natriumsulfiet die wordt gebruikt om garnalen te conserveren in de nabijgelegen visfabrieken.
Foto Daniel Feldman / AFP
Onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht onderzoeken op de kade in de haven van Terneuzen een dode, gestrande vinvis van 14 meter. De vinvis is waarschijnlijk tegen een schip gebotst.
Foto Remko de Waal / ANP
Een anti-overheidsdemonstrant in de Colombiaanse hoofdstad Bogotá valt anti-oproerpolitie aan met een bijl. In het Zuid-Amerikaanse land werd gedemonstreerd tegen een plan voor belastinghervormingen. Soortgelijke protesten eerder dit jaar kostten aan zeker zestig mensen het leven.
Foto Santiago Mesa / Reuters
Spelers van het Italiaanse elftal vierden maandag hun overwinning van het EK voetbal in Rome. De ploeg won in het Londense Wembley Stadium van het Engelse voetbalteam. De wedstrijd eindigde na de reguliere speeltijd in 1-1, waarna Italië met strafschoppen wist te winnen (3-2).
Foto Roberto Monaldo / AP
Een groep migranten uit Tunesië wachten aan boord van een boot op hulp van de Spaanse NGO Open Arms, ongeveer 20 mijl ten zuidwesten van het Italiaanse eiland Lampedusa. De NGO hielp meer dan 170 mensen aan land.
Foto Santi Palacios / AP