Dit blog is gesloten

De redactie van NRC hield hier op dinsdag 3 augustus de uitslagen en belangrijkste ontwikkelingen bij (ook die buiten de sportvelden) rondom de Olympische Spelen in Tokio.

De Nederlandse baanwielrenners wonnen een gouden plak op het onderdeel teamsprint. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland klopten in de finale Groot-Brittannië. De gouden medaille van de baanwielrenners betekende de zesde voor Team NL bij de Spelen in Tokio. Daardoor staat Nederland voorlopig negende in het medailleklassement. Er waren dinsdag ook teleurstellingen: zo werden de waterpolosters in de kwartfinale uitgeschakeld door Hongarije en is turner Bart Deurloo er niet in geslaagd een medaille te winnen op het onderdeel rekstok.

Lees voor de laatste ontwikkelingen het olympische blog van woensdag 4 augustus.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Jamaicaanse Thompson-Herah wint ook 200 meter sprint