Blessure houdt Samuel ook uit series 4×100 estafette in Tokio

Atlete Jamile Samuel gaat ook niet van start in de series van de 4×100 meter. Afgelopen week besloot de 29-jarige Amsterdamse sprintster zich al af te melden voor de 100 en 200 meter, vanwege een blessure aan haar hamstring.

Het is nog niet duidelijk of Samuel wel aan de eventuele finale van de estafette kan starten. Ze is doorgaans vaste loopster in het Nederlandse estafettekwartet. Voor de 4×100 meter zijn nog 5 Nederlandse atletes beschikbaar: Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn, Nadine Visser, Naomi Sedney en Leonie van Vliet.

„Ik zal mijn team naar de finish schreeuwen en hopelijk mag ik de finale lopen,” schrijft Samuel (29) op Instagram. Ze is voor de derde keer aanwezig op de Olympische Spelen. In Londen 2012 werd ze met de estafetteploeg op 4×100 meter zesde. In Rio 2016 kwam ze op de 200 meter niet verder dan de eerste ronde en werd ze met de estafetteploeg ook uitgeschakeld in de eerste ronde.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Baansprinters Hoogland en Lavreysen simpel naar tweede ronde