Baanwielrenster Braspenninckx via herkansingen naar kwartfinales

Baanwielrenster Shanne Braspenninckx is er via de herkansingen in geslaagd de kwartfinales te bereiken op het onderdeel keirin. De Nederlandse werd in haar heat in de herkansingen eerste, waar een plek bij de beste twee volstond. Braspenninckx was veroordeeld tot de herkansingen, nadat ze eerder op woensdag derde was geworden in haar heat in de eerste ronde.

Braspenninckx komt donderdag net als landgenoot Van Riessen in actie in de kwartfinales. Van Riessen werd in haar eerste ronde heat tweede en kwalificeerde zich daarmee direct. De twee waren eerder dit toernooi samen goed voor een vierde plek op het onderdeel teamsprint.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Baansprinters Hoogland en Lavreysen simpel naar tweede ronde