Baansprintster Van Riessen naar kwartfinales op keirin, Braspennincx in herkansing

Laurine van Riessen (links) in actie in haar serie op de Keirin.
Laurine van Riessen (links) in actie in haar serie op de Keirin. Foto Matthew Childs/Reuters

Baanwielrenster Laurine van Riessen heeft zich op de Olympische Spelen rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales op het onderdeel keirin. Shanne Braspennincx moet na een derde plaats in de herkansing.

Van Riessen finishte op de wielerpiste van Izu in haar heat als tweede achter de Britse Katy Marchant en was zo meteen zeker van een vervolg. Later schoof ze zelfs nog door naar de eerste plek na de diskwalificatie van Marchant.

Braspennincx probeerde in haar serie de Oekraïense Olena Starikova en Japanse Yuka Kobayashi buitenom te passeren, maar slaagde daar niet in. Zij kan in de herkansingen alsnog een plaats in de kwartfinales afdwingen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Femke Bol wint brons op 400 horden in nieuw Europees record