Zilver levert in India een leven lang gratis pizza’s op

Nederlandse sporters verdienen met een gouden medaille 30.000 euro. Een zilveren medaille is goed voor 22.500 euro en voor een bronzen plak krijgt een atleet 15.000 euro. In het buitenland worden olympische helden zo nu en dan op een andere wijze beloond. Een overzicht van opmerkelijke prijzen:

  • De Hongkongse schermer Edgar Cheung won het eerste goud voor zijn land in 25 jaar. Reden voor de MTR, het bedrijf dat het openbaar vervoer in de speciale bestuurlijke regio faciliteert, om Cheung een ticket voor het leven te geven.
  • De 26-jarige Mirabai Chanu uit India won de eerste medaille voor haar land op de Spelen van Tokio. Bij het gewichtheffen in de klasse tot 49 kilogram pakte Chanu het zilver. Dominos India biedt haar voor die prestatie levenslang gratis pizza aan.
  • Voor de 30-jarige Filipijnse gewichtsheffer Hidilyn Diaz leverde de eerste plek naast een gouden medaille ook een andere prijs op. Van de nationale vliegmaatschappijen AirAsia Philippines en Philippine Airlines mag Diaz een aantal keer gratis mee op een vlucht.
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Zeilsters Duetz en Bekkering grijpen nog net brons