Waterpolosters uitgeschakeld in kwartfinale door Hongarije

Debby Willemsz met een redding tegen Hongarije.
Debby Willemsz met een redding tegen Hongarije. Foto Gonzalo Fuentes/Reuters

Voor de Nederlandse waterpolosters zit het olympisch toernooi erop. Het team van bondscoach Arno Havenga verloor dinsdag in de kwartfinale van Hongarije met 14-11. Voor Oranje resten nu nog de duels om de vijfde tot en met achtste plaats.

Hongarije stond na twee kwarten met 8-7 voor en breidde die voorsprong uit tot 10-7. Nederland kwam terug tot 10-10, waarna de Hongaarsen in het laatste deel van de wedstrijd toch iets sterker bleken.

Oranje was in de poule als derde geëindigd achter Spanje en Australië en daardoor veroordeeld tot een duel met Hongarije. De laatste vier officiële duels met dat team had Nederland verloren. Hongarije neemt het in de halve finale op tegen Spanje.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Waterpolosters uitgeschakeld in kwartfinale door Hongarije