ThuiskokPortobello’s

We beginnen de week met deze vegetarische paddestoelen. U kunt ze combineren met noedels, rijst en een salade of, zo schrijft Kwonlyn Wan, in een vers gestoomd broodje serveren.

Maak de portobello’s schoon en verwijder de steeltjes. Wrijf ze voorzichtig in met 1 eetlepel van de olie, bestrooi met wat van het zout en de peper en zet apart. Verhit een grote wok of koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de rest van de olie toe en bak de ui 2 minuten. Voeg het broodkruim, het vijfkruidenpoeder, het knoflookpoeder en de rest van het zout en de peper toe en bak nog 2 minuten, tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Haal van het vuur. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vul met behulp van een lepel de portobello’s met het broodkruimmengsel. Leg ze met de gevulde kant naar boven op een bakplaat, bak 20 minuten in de oven en serveer.