Teamsprinters in olympisch record naar snelste tijd in kwalificatie

Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg tijdens de kwalificatie.
Matthijs Büchli, Harrie Lavreysen en Roy van den Berg tijdens de kwalificatie. Foto Koen van Weel/ANP

De Nederlandse baanwielrenners hebben in de kwalificaties van de teamsprint de snelste tijd gereden. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Matthijs Büchli kwamen in Tokio tot een tijd van 42,134 seconden, een nieuw olympisch record. De Britse sprinters, de belangrijkste concurrent van de Nederlanders, waren een tiende van een seconde langzamer.

In de eerste ronde wacht voor de teamsprinters nu Polen, dat de langzaamste tijd noteerde in de kwailificaties. Matthijs Büchli wordt in dat duel vervangen door Jeffrey Hoogland. De Britten nemen het op tegen Duitsland.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Teamsprinters in olympisch record naar snelste tijd in kwalificatie