Polsstokhoogspringer Vloon snel klaar

Polsstokhoogspringer Menno Vloon is in de olympische finale blijven steken op een hoogte van 5.55 meter. Hij ging drie keer in de fout op 5.70 meter. De 27-jarige Vloon geraakte in zijn carrière pas zo’n vijftien keer over die hoogte. Eind februari sprong hij een Nederlands record met 5.96 meter, maar dat was een uitschieter.

Op de 200 meter slaagde Taymir Burnet er niet in om de finale te halen. Hij finishte in zijn heat als achtste en laatste. Een tweede plek had volstaan voor een plek in de finale.

Ook op de 5.000 meter was een Nederlandse atleet snel klaar in Tokio; Mike Foppen stapte in zijn serie voortijdig uit, hij had kramp.

Lees ook: Polsstokhoogspringen wordt na tienduizenden sprongen routine – Menno Vloon is zover nog niet Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Waterpolosters uitgeschakeld in kwartfinale door Hongarije