Podcast

Vandaag
3 aug 2021
di - 3 augustus 2021
Vandaag
3 aug 2021
di - 3 augustus 2021
Louis Doedel #2: Een gevaar voor het regime of geestesziek?
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Louis Doedel #2: Een gevaar voor het regime of geestesziek?

Toen vakbondsleider, journalist en activist Louis Doedel eind jaren zeventig werd gevonden in de toenmalige psychiatrische inrichting Wolffenbuttel in Suriname, was hij 'een plant geworden'. Doedel had 43 jaar opgesloten gezeten en vrijwel iedereen dacht dat hij dood was. 

Correspondent Nina Jurna is een achternicht van Louis Doedel. In deze driedelige zomerserie gaat ze op zoek naar het echte verhaal over haar oudoom. Was zijn opsluiting wel terecht? Was hij wel geestesziek toen hij werd opgenomen? En wat was de rol van Nederland bij zijn opsluiting?

Het lied over Louis Doedel is geschreven en gecomponeerd door Jerry Themen

Presentatie:
Nina Jurna
Productie:
Henk Ruigrok van der Werven en Felicia Alberding
Montage:
Bas van Win