Halve finales basketbal: VS-Australië en Slovenië-Frankrijk

‘Team USA’ heeft dinsdag de halve finale van het basketbaltoernooi bereikt door een overwinning op Spanje. Kevin Durant was bij de Amerikanen de grote man met 29 punten. Een ontketende Ricky Rubio kon met 38 punten een nederlaag voor Spanje niet voorkomen. Het werd 95-81 voor de Verenigde Staten.

In de volgende ronde wacht Australië, dat Argentinië met ogenschijnlijk speels gemak versloeg. De Australiërs wonnen met 97-59 met in het laatste kwart zelfs een verschil van 26 punten. Patty Mills was goed voor achttien punten.

De andere halve finale gaat tussen Frankrijk en Slovenië. Frankrijk won met 84-75 van Italië, Slovenië versloeg Duitsland ruim met 94 tegen 70. Bij de Slovenen was dit keer niet Luka Doncic de grote man, maar Zoran Dragic (27 punten).

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Jamaicaanse Thompson-Herah wint ook 200 meter sprint