Elaine Thompson-Herah wint ook 200 meter sprint

Athing Mu in actie tijdens de finale van de 800 meter.
Athing Mu in actie tijdens de finale van de 800 meter. Foto Francisco Seco/AP Photo

De Jamaicaanse atlete Elaine Thompson-Herah heeft na haar winst op de 100 meter ook de 200 meter bij de vrouwen gewonnen. Ze finishte in een tijd van 21,53 seconden, een persoonlijk record. Thompson-Herah evenaart daarmee haar prestatie in Rio de Janeiro van vijf jaar geleden, toen ze ook beide sprintnummers wist te winnen.

De tweede plek was voor Christine Mboma uit Namibië in 21,81 seconden, de Amerikaanse Gabrielle Thomas (21,87) eindigde als derde. Shelley-Ann Fraser-Price, die op de 100 meter nog als tweede eindigde, viel in een tijd van 21,94 seconden net buiten het podium.

Dafne Schippers, in Rio nog goed voor zilver op de 200 meter, ontbrak in de finale. Zij hoopte na een moeizame voorbereiding op een stunt, maar kwam niet door de halve finales.

800 meter
Op de 800 meter ging de winst naar de 19-jarige Amerikaanse Athing Mu. Zij liep bijna de volledige race op kop en zette in de laatste ronde nog eens aan. Die versnelling kon geen van de andere atletes volgen. De eveneens 19-jarige Britse Keely Hodgkinson pakte het zilver, het brons was voor de 24-jarige Amerikaanse Raevyn Rogers.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Jamaicaanse Thompson-Herah wint ook 200 meter sprint