Dit blog is gesloten

In dit blog hield NRC de ontwikkelingen rondom de wereldwijde coronacrisis bij. Dit was het belangrijkste nieuws van maandag 2 augustus:

  • In de ziekenhuizen lagen maandagmiddag 719 coronapatiënten, 36 meer dan een dag eerder. Van hen lagen 197 op de intensive care. Het RIVM meldde 2.136 positieve coronatests.
  • Wie geprikt is met het coronavaccin van Janssen moet vanaf 14 augustus vier weken wachten met het opvragen van een bewijs van volledige vaccinatie in de CoronaCheck-app. Eerder werd hiervoor twee weken aangehouden. Uit onderzoek is echter gebleken dat de hoeveelheid aangemaakte antistoffen na vier weken groter was dan na twee weken.
  • Eendaagse festivals kunnen na 14 augustus slechts onder strenge voorwaarden georganiseerd worden. Zo mogen er maximaal 750 mensen komen. Ook moeten bezoekers volledig gevaccineerd zijn, een negatieve testuitslag kunnen tonen of het virus hebben doorgemaakt, zo kondigde het kabinet maandag aan.
  • Volwassen Nederlanders die een afspraak voor een tweede coronavaccinatie hebben na 16 augustus, kunnen deze met een week vervroegen. Het ministerie van Volksgezondheid zei maandag dat de GGD’s hiervoor voldoende vaccins en ‘prikcapaciteit’ beschikbaar hebben.

Lees hier het nieuwe blog van dinsdag 3 augustus Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Marokko voert avondklok in vanwege oplopend aantal coronabesmettingen