Deense baanwielrenners ondanks val naar finale ploegenachtervolging

De Deense baanwielrenners hebben zich dinsdag toch geplaatst voor de finale op het onderdeel ploegenachtervolging. Voor de Denen leek een finaleplaats uit het zicht, nadat zij in hun race vol op de derde Britse rijder waren geklapt, die de aansluiting had verloren met zijn eigen team. De Denen wonnen de rit om een finaleplek daardoor niet, maar volgens de jury was de val veroorzaakt door de Brit.

In de finale wacht voor de Denen een confrontatie met Italië. Het viertal, met onder meer Ineos-rijder Filippo Ganna in de gelederen, scherpte eerder op de dag al het wereldrecord op de ploegenachtervolging aan.

Twitter avatar UCI_Track UCI Track Cycling Men’s Team Pursuit First Round ✅ It will be Italy vs Denmark for the GOLD 🥇 #Tokyo2020 | #Olympics | #CyclingTrack
Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Teamsprinters in finale tegen Groot-Brittannië