Chinese stad Wuhan gaat alle 12 miljoen inwoners testen

De Chinese stad Wuhan gaat alle 12 miljoen inwoners testen op het coronavirus. Dat heeft locoburgemeester Li Qiang dinsdag bekendgemaakt, aldus persbureau Reuters. Het stadsbestuur wil een uitbraak van de Deltavariant voorkomen, nadat er maandag drie besmettingen geregistreerd zijn van de meer besmettelijke virusvariant.

De besmettingen zijn gelieerd aan gevallen die zijn getraceerd in de stad Huaian in de Oost-Chinese provincie Jiangsu. In het gebied is de Deltavariant geïntroduceerd na een vlucht uit Rusland. Sindsdien hebben verschillende steden in de regio besmettingen gemeld.

Sinds mei vorig jaar waren er geen lokale besmettingen vastgesteld in Wuhan. In de Chinese miljoenenstad werd in december 2019 de eerste grote uitbraak van het coronavirus geregistreerd.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: IMF presenteert steunpakket van 650 miljard dollar