Brazilië en Spanje gaan strijden om voetbalgoud

Brazilië en Spanje hebben zich dinsdag geplaatst voor de finale van het olympisch voetbaltoernooi. Brazilië won na strafschoppen van Mexico, Spanje had een verlenging nodig om thuisland Japan te verslaan.

Na 120 minuten stond er bij Mexico-Brazilië nog steeds 0-0 op het scorebord, waarna strafschoppen moest uitmaken wie er naar de finale mocht. Daarin miste Mexico twee van de drie penalty’s en schoot Brazilië wel vier keer raak, waarmee het pleit beslecht was. Bij Brazilië stond Ajax-speler Antony in de basis.

Ook bij Japan-Spanje bleef het lang gelijk. Pas in de 115de minuut brak Real Madrid-aanvaller Marco Asensio de ban voor Spanje. Hij schoot vanaf zo’n tien meter hard raak. Japan ging nog op zoek naar gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Jamaicaanse Thompson-Herah wint ook 200 meter sprint