Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft even hoog

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is het afgelopen etmaal gelijk gebleven. Net als gisteren zijn er dinsdagmiddag in totaal 719 mensen met Covid-19 opgenomen. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Van de huidige coronapatiënten liggen er 199 op een IC-afdeling, twee meer dan een dag eerder.

Het is de eerste dag in drie weken dat het aantal opgenomen coronapatiënten niet toeneemt. Begin juli lagen minder dan tweehonderd patiënten met het virus in het ziekenhuis. Sindsdien, in de nasleep van de versoepelingen van de maatregelen op 26 juni, is dat aantal geleidelijk toegenomen.

Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers sprak eerder de verwachting uit dat de huidige stijgende trend zou doorzetten tot circa achthonderd opnames, al sloot hij een verdere stijging niet uit. Volgens persbureau ANP voorspelde demissionair premier Mark Rutte eerder dat de druk op de ziekenhuizen deze week zou stagneren.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen blijft even hoog