Vijfde plaats voor schoonspringster Jansen

De Nederlandse schoonspringster Inge Jansen in actie op de 3-meterplank.
De Nederlandse schoonspringster Inge Jansen in actie op de 3-meterplank. Foto Patrick B. Kraemer/EPA

Schoonspringster Inge Jansen is bij de Spelen als vijfde geëindigd in de finale van de 3-meterplank. Zij kwam uit op een totaal van 311,05 punten. Het goud was voor de Chinese titelverdedigster Shi Tingmao met 383,50 punten. Haar landgenote Wang Han pakte het zilver (348,75), voor de Amerikaanse Krysta Palmer (343,75).

Jansen presteerde goed in de finale. Ze begon met twee sprongen van 63,00 punten, daarna volgende één sprong van 58,50. Vervolgens ging haar score weer omhoog naar 63,55 en 63,00. De Europees kampioene van 2019 was de eerste Nederlandse schoonspringster in de olympische finale sinds Daphne Jongejans in 1988. Jongejans, zus van de huidige bondscoach Edwin Jongejans, eindigde bij de Spelen van Seoul op de achtste plaats.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Brons voor zeilster Marit Bouwmeester op Olympische Spelen