In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. In de week dat Nederland op de Olympische Spelen op één dag acht medailles won, werden in Nigeria 29 ontvoerde studenten vrijgelaten, botste in Terneuzen een vinvis tegen een schip op en kampt Duitsland nog steeds met de gevolgen van de zware regenval.
Jon Cappleman, inwoner van de Californische stad Twain, bereidt zich voor om zijn huis te verdedigen tegen de ‘Dixie Fire’, de grootste brand van Californië dit jaar. Meer dan 5.000 brandweerlieden proberen het zogeheten 'Dixie-vuur' te blussen. Meer dan 75.000 hectare aan grond ging tot nu toe verloren. Ook woningen en voertuigen werden in as gelegd.
Foto Josh Edelson / AFP
Een student van de Bethel Baptist High School in Nigeria wordt herenigd met haar familie, nadat ze met nog 119 anderen werd ontvoerd voor losgeld. De ontvoerders lieten 29 van de 120 ontvoerde studenten vrij. Ze zaten 59 dagen in ballingschap.
Foto AP
De Nederlandse 3x3 basketbalmannen speelden op maandag 26 juli de wedstrijd tegen het Belgische team op de Olympische Zomerspelen in Tokio. Ze verloren met 17-18. Nederland heeft nu vijftien medailles gewonnen. Woensdag 28 juli won Nederland acht medailles op een dag, een nieuw record.
Foto Charlie Riedel / AP
Vluchtelingen verzamelen zich rond een auto waar vrijwilligers voedsel uitdelen. Ze zijn gevlucht voor bendegeweld en worden opgevangen in de Saint Yves-kerk in Port-au-Prince, Haïti. Het land is al jaren in de greep van criminele bendes.
Foto Ricardo Arduengo / REUTERS
Twee politieagenten zijn geëmotioneerd na de hoorzitting door een speciale onderzoekscommissie over de bestorming van het Capitool in Washington. Vier agenten werden ondervraagd over hoe zij de bestorming hebben beleefd.
Foto Andrew Harnik / AP
Een luchtfoto van een lagune in de Patagonische provincie Chubut, Argentinië. Het water kleurt roze door de chemische stof natriumsulfiet die wordt gebruikt om garnalen te conserveren in de nabijgelegen visfabrieken.
Foto Daniel Feldman / AFP
Een luchtfoto van de schaduw van een vliegtuig van de Air Forest Protection Service, dat over een verbrand bos vliegt in Siberië. Rusland wordt geteisterd door bosbranden, waarbij de regio Sacha-Yakutia in Siberië het zwaarst wordt getroffen. Rusland is een van de landen dat het meest wordt blootgesteld aan klimaatverandering.
Foto Dimitar Dilkoff / AFP
Syrische gevluchte kinderen lopen door de straten van de Turkse stad Gaziantep met een reusachtige marionet. De 3,5 meter hoge pop zal door de straten van Turkije, Griekenland, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk worden gedragen, om aandacht te vragen voor de behoeften van jonge vluchtelingen.
Foto Sedat Suna / EPA
Onderzoekers van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht onderzoeken op de kade in de haven van Terneuzen een dode, gestrande vinvis van 14 meter. De vinvis is waarschijnlijk tegen een schip gebotst.
Foto Remko de Waal / ANP
Bewoners van de Mexicaanse stad Pantelho staan naast een in brand gestoken auto tijdens een protest tegen het stijgende geweld in het land.
Foto Jacob Garcia / REUTERS
Asielzoekende gezinnen uit Midden-Amerika wachten op de Amerikaanse grenspatrouilleagenten na het oversteken van de Rio Grande-rivier. De migranten ontvluchten door armoede, geweld en droogte hun land en hopen in de Verenigde Staten asiel te krijgen.
Foto Go Nakamura / REUTERS
Een man met zijn paard op de afvalstortplaats Mbeubeuss in de Senegalese hoofdstad Dakar. De stortplaats is maar liefst 600 hectare groot en vormt een risico voor het milieu. Jutters steken het afval in brand om waardevolle metalen te vinden, waardoor er schadelijke dampen vrij kunnen komen.
Foto John Wessels / AFP
Flessen bedekt met modder staan in een vensterbank in Altenahr, West-Duitsland. De zware regenval en overstromingen hebben grote schade aangericht. In het gebied Bad Neuenahr en Ahrweiler kwamen zeker 63 mensen om het leven. In Ahrweiler zijn naar schatting nog 1.300 mensen vermist.
Foto Sascha Schuermann / AFP
Een groep migranten uit Tunesië wachten aan boord van een boot op hulp van de Spaanse NGO Open Arms, ongeveer 20 mijl ten zuidwesten van het Italiaanse eiland Lampedusa. De NGO hielp meer dan 170 mensen aan land.
Foto Santi Palacios / AP
Honderden mensen staan in de rij voor hun tweede vaccinatieprik in Hyderabad, India. Officieel zijn in India zo’n 420 duizend mensen overleden aan het coronavirus. Een Indiaas onderzoeksbureau schat dat de werkelijke sterfte veel hoger is, zeker 1,8 miljoen coronadoden.
Foto Mahesh Kumar / AP