Gezondheidsraad: gebruik Moderna ook voor 12- tot en met 17-jarigen

In Spanje krijgt een tiener een Moderna-vaccin.
In Spanje krijgt een tiener een Moderna-vaccin. Foto Borja Suarez/Reuters

Het Moderna-vaccin kan ook gebruikt worden om 12- tot en met 17-jarigen in te enten. Dat adviseert de Gezondheidsraad donderdag. De instantie noemt de Moderna-prik „aanvaardbaar, zinvol en verantwoord” voor tieners en zegt dat het vaccineren van adolescenten „directe en indirecte gezondheidswinst” kan opleveren en kan bijdragen aan het afremmen van de epidemie.

Het Europees geneesmiddelenbureau EMA heeft onlangs ook geadviseerd het Moderna-vaccin voor 12- tot en met 17-jarigen te gebruiken. Na een positief advies van de Gezondheidsraad worden sinds begin deze maand in Nederland jongeren onder de 18 jaar gevaccineerd met Pfizer/BioNTech.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Sanquin: ruim negen op tien bloeddonors heeft corona-antistoffen