648 coronapatiënten in ziekenhuizen, bezetting licht gestegen

Het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is opnieuw licht gestegen. Volgens de cijfers van het Landelijk Centrum voor Patiënten Spreiding (LCPS) liggen er donderdag 648 mensen met Covid-19 in de ziekenhuizen. Dat zijn er negentien meer dan op woensdag.

Op de IC-afdelingen zijn 177 coronapatiënten opgenomen (dertien meer dan de dag ervoor). Op de verpleegafdelingen liggen 471 mensen met Covid-19; een toename van zes vergeleken met woensdag. Sinds half juni neemt de ziekenhuisbezetting weer toe, als gevolg van de besmettingspiek die ontstond na de versoepeling van de coronamaatregelen op 26 juni.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Probleem met groen vinkje voor positief getesten in corona-app nog niet opgelost