Podcast

Vandaag
28 jul 2021
wo - 28 juli 2021
Vandaag
28 jul 2021
wo - 28 juli 2021
Follow Up: Let op - lage rente kan verslavend zijn
   
Deze podcast luister je ook in onze app

Follow Up: Let op - lage rente kan verslavend zijn

Het is een concept waar je met je hoofd nét niet bij kan: negatieve rente. Geld toe krijgen als je leent, betalen voor je spaargeld. De tijd dat je geld vanzelf rendeert lijkt voorbij en de tijd dit uitzonderlijk was, ook. We zijn als samenleving gewend geraakt aan lage rentes, ziet economieredacteur Maarten Schinkel. En misschien zelfs een beetje verslaafd. 

Dit is aflevering drie van Follow Up, een serie van NRC Vandaag. Iedere aflevering bekijken we een eerdere Vandaag-aflevering opnieuw. Luister hier de eerdere aflevering over negatieve rente met Maarten Schinkel.

Gast:
Maarten Schinkel
Host:
Thomas Rueb
Productie:
Misha Melita
Montage:
Jeroen Jaspers