14-jarig meisje zwaar mishandeld in Amstelveen

Lhbti-geweld Een 14-jarig meisje is maandag zwaar mishandeld. Het zou gaan om lhbti-geweld, zegt de politie op basis van getuigen en direct betrokkenen. Een tevens 14-jarige verdachte is opgepakt.
Het slachtoffer is nog niet in staat geweest om aangifte te doen.
Het slachtoffer is nog niet in staat geweest om aangifte te doen. Foto Lex van Lieshout/ANP

Een 14-jarig meisje is maandag zwaar mishandeld in Amstelveen. Zij raakte zwaargewond en is behandeld in het ziekenhuis, meldt de politie. Het gaat volgens getuigen en direct betrokkenen vermoedelijk om lhbtiq+-gerelateerd geweld.

Later op de dag maakt de politie bekend een 14-jarige jongen te hebben opgepakt op verdenking van betrokkenheid. Zijn rol bij de mishandeling is onduidelijk. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Het slachtoffer is nog niet in staat geweest om aangifte te doen, maar de politie zegt deze zo snel mogelijk op te nemen. Bij de mishandeling zouden meerdere, vermoedelijk minderjarige, verdachten betrokken zijn geweest. De politie is begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk beeldmateriaal uit de omgeving. Ook wordt de kleding van het slachtoffer onderzocht op mogelijke dna-sporen van de daders. Getuigen worden ook gehoord.

De vader van het slachtoffer deelde maandag op LinkedIn een verhaal over de mishandeling. Volgens hem zou zijn dochter zijn aangesproken door een jongen die aan haar vroeg of ze een „jongen of meisje” is. „Dat maakt toch niet uit”, zou ze geantwoord hebben. Vervolgens is ze in elkaar geslagen, waarbij ze volgens haar vader een gebroken neus, kaakfractuur en meerdere ernstige verwondingen op haar gezicht opliep.