In beeld

Spoor van vernieling door bosbranden in Californië

Verwoestende bosbranden teisteren sinds halverwege juli het noorden van Califonië. Meer dan 5.000 brandweerlieden proberen het zogeheten 'Dixie-vuur' te blussen. Meer dan 75.000 hectare aan grond ging tot nu toe verloren. Ook woningen en voertuigen werden in as gelegd.
Grote rookwolken veroorzaakt door de bosbranden hangen op 21 juli boven het Plumas National Forest in Californië.
Foto John G. Mabanglo/EPA
Californische brandweerlieden trekken vrijdag het bos in om de vuurzee te bestrijden vlakbij de plaats Prattville.
Foto Noah Berge/AP
Door de tussenliggende spoorlijn nat te houden proberen brandweerlieden te voorkomen dat de bosbrand overslaat naar de andere kant van de North Fork Feather Rivier.
Foto David Swanson/Reuters
Een man op een fiets rijdt langs een tankstation. Op de achtergrond kleurt een oranje gloed van de bosbranden de lucht.
Foto Josh Edelson/AFP
Een huis temidden van de bossen in Plumas County is niet meer te redden door de passerende brandweerman. Meerdere woningen in het gebied werden verwoest door de bosbranden.
Foto Noah Berger/AP
Het vuur laat een spoor van vernieling achter in Indian Falls. Meerdere autowrakken staan er verlaten bij, te midden van zwartgeblakerde bomen.
Foto David Swanson/Reuters
Hoewel een evacuatieplicht werd ingesteld, blijft inwoner Jon Cappleman achter om zijn tien schapen, 25 kippen en zes katten én zijn huis te beschermen tegen de vuurzee. Met een speciale zelfgemaakte pomp haalt hij water uit een tientallen meters verderop gelegen meertje.
Foto Josh Edelson / AFP
Een hert springt langs een makelaarsbureau op de vlucht voor het vuur door het centrum van de plaats Greenville.
Foto Josh Edelson/AFP
Dom Kaska, bevelhebber van de Californische brandweer, houdt het vuur in de gaten. Zijn crew houdt de omgeving nat om verspreiding van het vuur naar Prattville te voorkomen.
Foto Noah Berger/AP
De overblijfselen van een afgebrand huis smeulen na in Indian Falls op 26 juli. Sinds midden juli is rond de 75.000 hectare aan land verloren gegaan door de brand en zijn meerdere woningen in vlammen opgegaan.
Foto Josh Edelson/AFP
Brandweerlieden pogen rustieke berghutten bij de plaats Twain te redden door het vuur op nabijgelegen plaatsen te doven.
Foto Robyn Beck/AFP
Afgebrande dennenbomen smeulen na in de plaats Twain, op maandag 26 juli.
Foto Robyn Beck/AFP