3×3 basketballers halen halve finales niet

De Nederlandse 3×3 basketballers zijn uitgeschakeld in de tussenronde van het olympisch toernooi. In de wedstrijd tegen Rusland, met als inzet een plaats in de halve finales, werd met 21-19 verloren. De Russen, die op de Spelen onder de naam ROC uitkomen, stonden de hele wedstrijd voor. In de slotfase kwam Nederland nog dichtbij, maar te laat om de wedstrijd nog te winnen.

Nederland was veroordeeld tot de tussenronde nadat het vierde was geworden in de groepsfase. Daarin werd vier keer gewonnen, onder andere van Rusland, en drie keer verloren. Rusland gaat nu door naar de halve finales, waarvoor eerder Servië en België zich al plaatsten. De laatste plek zal worden ingenomen door de winnaar van de andere tussenronde tussen Letland en Polen.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Tafeltennisster Eerland uitgeschakeld in achtste finale