Zwetsloot mist olympische medaille skateboarden

Roos Zwetsloot heeft in Tokio naast een olympische medaille gegrepen bij het skateboarden. De 20-jarige sportvrouw uit Zeist eindigde in het Ariake Urban Sports Park van Tokio als vijfde op de discipline, die voor het eerst onderdeel uitmaakt van de Olympische Spelen.

Zwetsloot plaatste zich maandag overtuigend voor de finale van het onderdeel street. Ze noteerde na twee runs en vijf tricks de vierde score. In de finale begon ze aan een veelbelovend optreden. De Nederlandse ging na de twee runs en de eerste trick nog aan de leiding, maar noteerde vervolgens vier mislukte ‘tricks’ op rij en zakte daardoor weg in het klassement.

Het podium bestond volledig uit tieners. Goud was er voor de pas 13-jarige Japanse Momiji Nishiya, het zilver ging naar de eveneens 13-jarige Braziliaanse Rayssa Leal. De Japanse Funa Nakayama (16) pakte het brons.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlandse tennisser Jean-Julien Rojer positief getest, dubbelspel met Wesley Koolhof ten einde