Zorgen in Tokio om naderende storm nemen af

De gevolgen van de tropische storm Nepartak zijn voor de Olympische Spelen van Tokio waarschijnlijk minder groot dan werd gevreesd. Uit voorzorg zijn wel sommige onderdelen verplaatst, lieten de organisatoren maandag weten. „We maken ons niet te veel zorgen over de storm”, aldus een woordvoerder.

Meteorologen verwachten dat de storm dinsdagavond het Japanse vasteland aandoet. Onder meer het boogschieten is verplaatst naar woensdag en donderdag. Ook de roeifinales zijn uitgesteld tot woensdag. Het zeilen en surfen zouden zoals het er nu voorstaat gewoon door kunnen gaan.

De storm Nepartak, eerder als een tyfoon aangemerkt, bracht de organisatie in een moeilijke situatie omdat meteorologen waarschuwden voor zware regens, stormwinden en hoge golven die de regio Tokio al vanaf maandag zouden kunnen treffen.

De lucht boven Tokio op de avond van de openingsceremonie. Foto Antonin Thuillier / AFP

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Nederlaag waterpolosters bij olympische rentree