Windsurfer Badloe aan de leiding, De Geus zevende

Windsurfer Kiran Badloe heeft de derde en vierde race in de RS:X-klasse gewonnen en gaat in het klassement nu aan de leiding. Later maandag worden nog twee races gevaren.

Badloe had het zondag in de eerste twee races lastig. Hij eindigde daarin respectievelijk als vijfde en als zevende. Hij is favoriet om zijn voormalige trainingsgenoot Dorian van Rijsselberghe op te volgen als olympisch kampioen.

Lilian de Geus heeft zich bij de vrouwen nog niet in de strijd om de medailles kunnen mengen. Na zes races staat de regerend wereldkampioene zevende in de tussenstand. De Geus begon de tweede dag met de achtste plaats in de vierde race. In de vijfde race verbeterde ze zichzelf door als derde te finishen. Maar ze sloot de dag af met de elfde plaats. De Britse Emma Wilson gaat na zes races aan de leiding, voor de Française Charline Picon, de olympisch kampioene van 2016.

Windsurfster Lilian de Geus staat zevende na zes races. Foto Olivier Hoslet/EPA

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Van der Poel na val uitgestapt in mountainbikewedstrijd, tennisser Rojer positief getest