Welkom in een nieuw blog – maandag 26 juli

De redactie van NRC houdt elke dag de belangrijkste resultaten en andere ontwikkelingen in de Zomerspelen van Tokio bij. Zondag was geen geweldige dag voor Nederland, met onder meer de vroege uitschakeling van turnster en titelverdedigster Sanne Wevers, een teleurstellende start van Marit Bouwmeester bij het zeilen en het mislopen van een ingecalculeerde gouden plak door de vrouwenploeg bij het wegwielrennen. De zilveren medaille voor Annemiek van Vleuten was desondanks een mooie troostprijs.

De 3×3 basketballers zorgden voor een positieve noot door twee wedstrijden te winnen, terwijl tennisduo Kiki Bertens en Demi Schuurs een matchpoint overleefden en een plek in de tweede ronde van het dubbelspel veroverden.

Lees hier: het hele blog terug van zondag 25 juli

Maandag komt de jongste Nederlandse deelnemer in actie. De 16-jarige Keet Oldenbeuving, ‘Skate Keet’, doet samen met Roos Zwetsloot mee aan het skateboarden op het onderdeel street. Ook Candy Jacobs zou hier starten, maar zij verblijft door een coronabesmetting noodgedwongen in isolatie. Daarnaast staat Arno Kamminga in de zwemfinale op de 100 meter schoolslag en nemen Mathieu van der Poel en Milan Vader deel aan de cross country-wedstrijd bij het mountainbiken.

Hieronder het hele toernooiprogramma van Nederland:

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Olympische Spelen blog 26 juli