Van der Poel rekende op een plank op plek des onheils

De val van Mathieu van der Poel in de eerste ronde van de olympische mountainbikewedstrijd is te wijten zijn geweest aan het ontbreken van een plankje. Tijdens de trainingen lag er achter het punt waar de fiets los van de grond komt een plankje waar de renners op belandden als ze niet ver genoeg sprongen. De suggestie ging al snel rond dat Van der Poel daarop had gerekend. „Maar er is uitgebreid over gesproken dat dat tijdens de wedstrijd niet zo zou zijn”, vertelde bondscoach Gerben de Knegt na afloop.

„Misschien is het een beetje vervelend om te zeggen, maar we hebben er over gepraat”, zei Milan Vader, de andere Nederlandse deelnemer. „Mathieu zei tegen mij: iedereen springt bij die drop. Ik vroeg: doe jij dat niet dan? Nee, ik rol van dat plankje af, zei hij. Toen heb ik hem nog verteld dat dat bij het testevent ook weg was.”

Van der Poel reageerde via Twitter. „Ik was niet op de hoogte, die plank lag er tijdens de verkenning wel. Enkel meegekregen dat hij op het testevent was weggehaald.”

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Van der Poel rekende op een plank op plek des onheils