RIVM registreert 3.914 nieuwe positieve tests

Tussen zondag en maandag heeft het RIVM 3.914 meldingen van positieve coronatests binnengekregen. Dat aantal ligt flink onder het weekgemiddelde en is ook meer dan twee keer zo laag als een week geleden, toen er nog 8.885 positieve tests werden geteld. De gestage daling van het aantal coronabesmettingen die anderhalve week geleden begon, zet zich afgaande op deze cijfers dus door.

Het RIVM registreerde de afgelopen dag één nieuw sterfgeval als gevolg van Covid-19. Dat wil niet zeggen dat deze persoon ook in het voorbije etmaal is overleden, want het duurt doorgaans even voordat meldingen van sterfgevallen (en besmettingen) binnenkomen bij het instituut.

Dit artikel maakt ook deel uit van ons liveblog: Kabinet: EU-landen voortaan geel of groen, regels voor terugkomst worden aangescherpt